NTR komt met interactieve documentaire rond M.C. Escher

NTR heeft een interactieve documentaire gelanceerd met als titel ‘De metamorfose Van Escher’. Centraal daarin staat Eschers werk Metamorphose II.

De Metamorfose Van Escher

Nederlands meest beroemde graficus M.C. Escher, maakte met Metamorphose II één van zijn beroemdste werken. De interactieve documentaire De metamorfose van Escher stelt de websitebezoeker in staat het werk en leven van Escher van heel dichtbij te ontdekken en beleven. Nooit eerder was Eschers werk zo gedetailleerd online te bekijken.

Interactief

Je kunt door het werk heen en weer bewegen en inzoomen op bijzondere details. Via audiotours kom je meer te weten over het persoonlijke leven van Escher, de techniek die hij gebruikte en zijn werk in kunsthistorisch perspectief. Niet alleen Metamorphose II, maar ook een tiental andere werken zoals Relativiteit, Reptielen en Verbum zijn op die manier te beleven.”, aldus NTR.

Metamorfose Machine

Op de interactieve website kan de bezoeker zelf aan de slag met zijn of haar eigen stukje metamorfose. Technieken die Escher over de jaren met de hand ontwikkelde zitten nu ingebouwd in de zogenaamde ‘Metamorfose Machine’.

De interactieve documentaire De metamorfose van Escher vind je hier.

Sociale media: