NU.nl start regionale samenwerking in Eindhoven met Studio040

NU.nl brengt sinds donderdag nieuws uit de regio Eindhoven in samenwerking met streekomroep Studio040. Dit berichten beide organisaties in een persbericht.

Locatie

Wie zijn locatie deelt met de app, krijgt in Eindhoven automatisch een extra blok met regionaal nieuws van Studio040 te zien op de voorpagina van de app van NU.nl.

“Regionaal nieuws”

Na de steden in de Randstad, wonen in Eindhoven de meeste NU.nl-gebruikers. Ik ben dan ook hartstikke blij dat we onze app voor Eindhovenaren completer kunnen maken met regionaal nieuws”, vertelt Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NU.nl.

“Meer bereik”

Hoofdredacteur van Studio040 Michiel Bosgra ziet ook uit naar de samenwerking. “Studio040 brengt dagelijks veel nieuws uit Eindhoven. Door deze samenwerking met NU.nl bereiken we een groep mensen die ons nieuws nu misschien nog niet ziet.

Samenwerkingen

De samenwerking met Studio040 brengt het totaal aantal regionale samenwerking van NU.nl op twaalf. NU.nl heeft momenteel samenwerkingen in Alphen aan den Rijn (alphens.nl), Amsterdam (AT5), Breda (BredaVandaag), Den Haag (Dagblad 070), Groningen (gic.nl), Haarlem (NH Nieuws), Leiden (Sleutelstad), Midden-Zeeland (De Bode), Utrecht (DUIC) en West-Brabant (De Bode).

Uitbreiding

Het aanbieden van meer regionaal nieuws blijft een speerpunt van NU.nl, dus verwacht de nieuwssite in de loop van 2019 meerdere nieuwe samenwerkingen aan te kunnen kondigen.