Olav Mol keert terug als commentator bij Sport1

sport1(update)Olav Mol keert terug als commentator bij de Formule 1. Vanaf volgend seizoen is hij te horen tijdens de races op de betaalzender Sport1. 

Volgens de website van de NOS kampte Sport1 afgelopen seizoen met slechte kijkcijfers voor de Formule1-uitzendingen. Het was het eerste seizoen waarin de betaalzender de Formule1 live op televisie bracht. Ronald van Dam deed afgelopen seizoen voor Sport1 het commentaar bij de wedstrijden in de Formule 1. Mol mocht wel reportages maken vanaf de circuits, maar ook die samenwerking hield ruim voor het seizoenseinde op.

Inmiddels zijn de banden weer aangehaald en mag Mol ook vanaf de circuits zelf verslag doen. Dit tot tevredenheid van veel Formule1-fans die het afgelopen seizoen via diverse social media vaak hebben geroepen om de terugkeer van ‘Ollie’. 

De terugkeer van Mol betekent ook dat er geen plek meer is voor de voormalige F1-coureurs Christijan Albers en Robert Doornbos, die afgelopen jaar optraden als co-commentatoren. Van Dam blijft aan tijdens de vrije trainingen.

‘Bij Sport1 zijn we altijd bezig om ons product te verbeteren en nemen we de feedback van onze abonnees uiterst serieus’, aldus Will Moerer, Vice-President Film1/Sport1. ‘We hebben het afgelopen seizoen geëvalueerd en zijn tot de conclusie gekomen dat we een aantal zaken anders moeten aanpakken.’ ‘Ik ben dan ook blij dat het gelukt is om Olav Mol als commentator aan te trekken en dat we de komende jaren nog meer live autosport op Sport1 kunnen uitzenden. Uiteraard blijven we ook kijken naar de mogelijkheden om ons racepakket, dat naast de Formule 1 ook bestaat uit de MotoGP, verder uit te breiden.’ ‘Mijn hart ligt toch bij het commentaar geven’

Ook Olav Mol is verheugd dat hij komend seizoen weer te horen is: ‘Ik ben heel blij dat ik de komende twee F1-seizoenen weer als commentator aan de slag mag. Het afgelopen jaar heb ik voor Sport1 en Veronica interviews en items gemaakt op de circuits maar mijn hart ligt toch bij het commentaar geven.’ ‘Met de vele regelveranderingen belooft 2014 een prachtig seizoen te worden. Ook het feit dat Sport1 in de winterperiode ervoor gekozen heeft Formule 1-uitzendingen te blijven maken, was een absoluut pluspunt. ‘ ‘Interviews met oude helden als Mika Hakkinen, Jody Scheckter en Mario Andretti en verslagen van historisch belangrijke races. Het Formule 1-pakket van Sport1 is daarmee uniek voor de Nederlandse F1-liefhebber.’

Sport1 zendt vanaf volgend jaar ook de GP2- en GP3-races uit. Dat zijn junior raceklassen waar geregeld Formule 1-coureurs uit voortkomen. (via oa NOS.nl/Persbericht Sport1)