Olympische Spelen ook uitgebreid te volgen via VRT

Naast de NOS besteedt ook de Vlaamse openbare omroep VRT de komende weken uitgebreid aandacht aan de Olympische Spelen via televisie, radio en Internet. Het olympisch aanbod bij Sporza op Eén en Canvas loopt bijna de klok rond.

Vast stramien

Alle uitzendingen van “Sporza Rio 2016” tijdens de Olympische Spelen volgen een vast stramien. Het programma loopt doorlopend van 14 uur tot 5 uur ’s morgens, met het accent op live-wedstrijden en lange samenvattingen, de Belgen en de grote olympische sporten. De presentatie is in handen van volgend trio, telkens op vaste tijdstippen: 14-19 uur: op Eén met Frank Raes, 19-23 uur: op Canvas met Catherine Van Eylen, 23.20 uur – 5 uur: op Eén met Aster Nzeyimana Tussen 6.00-12.30 uur zijn er korte verslagen te zien van wat er afgelopen nacht in Rio is gebeurd, in lusvorm (zonder presentator).

Verder heeft Sporza een eigen commentatorenteam ter plaatse. Welke sport wanneer wordt uitgezonden, hangt onder meer af van het aanbod van de dag en de evolutie van de competities.

Nieuws

Ook in de journaals is er uitgebreid aandacht voor olympisch nieuws. “Het journaal” krijgt een extra uitgebreid sporthoofdstuk, ’s middags met Frank Raes en in de avondjournaals met Karl Vannieuwkerke. Gedurende een halfuur krijgt de kijker een samenvatting van de afgelopen 24 uur op de Spelen. Voor het algemene nieuws uit Brazilië is journalist Steven Decraene ter plaatse

Radio

Ook op VRT Radio 1 krijgen de Spelen aandacht in “De olympische ochtend”. De dagelijkse actua-afspraak tussen 6 en 9 uur ’s morgens krijgt een extra olympische kleur, ook in het weekend. “De wereld vandaag” brengt tussen 16 en 19 uur een overzicht van wat er die dag al gebeurd is in Rio, en wat er nog op het programma staat. Reporter Xavier Taveirne is ter plaatse voor maatschappelijk nieuws uit Brazilië.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.