Olympische Spelen toch bij NOS dankzij deal met Eurosport

Eurosport gaat samen met de NOS de Olympische Spelen van PyeongChang in 2018 en Tokio in 2020 uitzenden. De NOS en Eurosport zorgen er samen voor dat de Nederlandse kijker niets hoeft te missen van de Olympische Spelen en deze via elk scherm kan volgen.

Televisie- en multi-platform overeenkonst

Discovery Networks Benelux, de eigenaar van Eurosport, en de NOS hebben een televisie- en multi-platform overeenkomst getekend voor het uitzenden van de Olympische Spelen in Nederland. Dit houdt in dat de omroep een sub- licentieovereenkomst heeft voor de audiovisuele- en radio rechten voor de Olympische Spelen van 2018 en 2020.

Het rechtenpakket van de NOS bestaat verder uit de digitale rechten van de programmering die de omroep via het lineaire televisiekanaal uitzendt. Discovery Networks Benelux behoudt het recht om alle sporten van de Olympische Spelen zowel lineair als non-lineair uit te zenden op haar zenders Eurosport 1, Eurosport 2 en via de Eurosport Player.

Twee sporten exclusief op Eurosport

Rechtenhouder Discovery Networks Benelux houdt per Spelen twee sporten exclusief voor de eigen live uitzendingen, waaronder het ijshockeytoernooi tijdens de Spelen van 2018. Hiervan – en van de andere drie nog nader te bepalen sporten – mag de NOS dan wel ruime samenvattingen uitzenden. Discovery Networks Benelux houdt daarnaast de streamingrechten exclusief. De NOS kan op de eigen digitale platformen, waaronder NOS.nl en de NOS-app, wel alles uitzenden wat ook op televisie te zien is, live en in samenvatting.

“Blij met deal”

De NPO (Nederlandse Publieke Omroep) feliciteert de NOS met de deal en is blij dat het is gelukt om de Olympische Spelen voor de publieke omroep te behouden: ‘Het was even schrikken toen bleek dat de rechten naar Discovery gingen. We hebben ervoor gekozen de NOS de financiële ruimte te geven om de voor Nederland belangrijke sportrechten alsnog binnen te halen. Dat dat is gelukt is goed nieuws voor de kijker die hierdoor niets hoeft te missen van de Olympische Spelen.’, aldus de NPO in een reactie.

Tweets:

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.