Olympische Spelen uitgebreid te volgen bij NOS op televisie en online

Vanavond gaan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro van start. De NOS doet de komende weken uitgebreid verslag van dit evenement via televisie en Internet.

Openingsceremonie

Vanavond vanaf 23.00 uur staat in het Maracanã-stadion in het Braziliaanse Rio de Janeior de openingsceremonie op het programma. De NOS is erbij en zendt de ceremonie uit op NPO 1. Zaterdagmiddag om 14.30 uur wordt de wegwedstrijd bij wielrennen verreden. Hierbij komen Bauke Mollema, Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk en Wout Poels in actie.

NPO 1

Met het recordaantal van achttien uur live televisie per etmaal (in totaal 300 uur) is NPO 1 tussen vrijdag 5 en zondag 21 augustus met de olympische zender van Nederland. De NOS doet op NPO 1 elke dag vanaf 14.00 uur live verslag van verschillende sportwedstrijden in het programma Rio Live. ’s Avonds om 23.00 uur in het praatprogramma Studio Olympic Park ontvangen Henry Schut en sidekick en judokampioene Edith Bosch medaillewinnaars, verliezers, coaches en gasten van buiten de sportwereld.

Internet

Ook via de website van de NOS is het evenement uitgebreid te volgen: op de speciale olympische website van de NOS,, zijn namelijk veertien gelijktijdige livestreams beschikbaar. Bijna de hele dag door, op sommige dagen zo’n twintig uur lang, zijn daarop live beelden te zien van de wedstrijden in Rio.  Er zijn twaalf streams van de verschillende wedstrijden en twee simulcast streams van NPO 1 en NPO Sport. Op de speciale live-pagina staat een uitzendschema van de te streamen wedstrijden. Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor het laatste olympische nieuws, veel videomateriaal,
samenvattingen, uitslagen en uiteraard de medaillespiegel. Elke Nederlandse sporter heeft bovendien een eigen pagina waarop naast het laatste nieuws over hem of haar ook specifieke achtergrondinformatie en video’s zijn te vinden.

NOS app

Ook de NOS app biedt 24/7 het laatste nieuws uit Rio. Van de NOS apps voor iOS en Android verschijnt vlak voor de Olympische Spelen een update met het aparte Rio-onderdeel, waarin onder andere de livestreams zijn te vinden. Ook de NOS app voor Smart TV’s krijgt voor de Olympische Spelen een update. Bij het openen van de app opent de Rio-omgeving met onder meer de livestreams en het laatste nieuws.

Themakanaal NPO Sport

Ook zet de NOS het digitale themakanaal NPO Sport in. NPO Sport is te ontvangen op het kanaal waar normaal NPO Politiek te ontvangen is in het digitale televisiepakket. Op dit themakanaal zijn voor het eerst de ‘Nederlandse’ teamsporten (hockey, volleybal, handbal, beachvolleybal) in hun geheel te zien, live of semi-live.

Eén reactie

  1. Goedemiddag kunnen we dan eindelijk vanuit Spanje de NOS volgen met de Spelen ?

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.