Olympische Winterspelen uitgebreid te volgen via Eurosport

De Olympische Winterspelen zijn vanaf 9 februari uitgebreid te volgen via Eurosport.Een historisch moment voor de sportzender: voor het eerst zendt de zenderin 48 landen de Spelen uit. In Nederland zijn de spelen te volgen via Eurosport. Ook de Nederlandse Publieke Omroep doet verslag van de Olympische Winterspelen middels een sublicentie. De Olympische Winterspelen worden van 9 tot en met 25 februari gehouden in het Zuid-Koreaanse PyeongChang.

Exclusief

Eerder werd al bekend dat het gehele ijshockeytoernooi in Nederland live en exclusief bij Eurosport is te zien. Daar komt ook het spectaculaire ski- en snowboard-cross bij. De NPO mag hier in Nederland een gelimiteerd aantal uur van de Spelen laten zien. Eurosport heeft voor Nederland het alleenrecht op het online live streamen van de Olympische Spelen.

Studio

De aankomende Spelen leveren nog een primeur op: Eurosport komt tijdens de Spelen voor het eerst met een eigen studio-programma: Winterspelen Vandaag. Het programma wordt tussen 07.00 en 16.30 uur op Eurosport 1 en de Eurosport Player uitgezonden. De presentatie van het programma is in handen van Neal Petersen (33). Petersen krijgt voormalig biatleet Herbert Cool (32) als side-kick naast zich.

Nicolien Sauerbreij

Nicolien Sauerbreij (38) en Ron Berteling (60) zijn de Nederlandse vertegenwoordigers in het team van internationale experts. Tijdens de Spelen doet Sauerbreij als ‘special reporter’ voor en achter de schermen verslag van het evenement. ‘Mr IJshockey’ – recordinternational Ron Berteling – reist voor de sportzender naar PyeongChang als co-commentator voor het ijshockey.

Alles te zien

In totaal biedt de Eurosport Player tijdens de Spelen ruim 4.000 uur olympische content, waarvan ruim 900 uur live sport. Ook zijn er bonus-streams en kan de gebruiker bij diverse events zelf de camera-angles kiezen.

Een maandabonnement voor de ‘Player’ kost speciaal voor de Winterspelen 99 cent.