Omroep Brabant gooit het roer om op radio en televisie

Omroep Brabant gooit vanaf vandaag, maandag 27 maart, de ochtendprogrammering op televisie en radio om. Er komen twee gecombineerde programma’s die ook online kunnen worden bekeken en beluisterd. Elke werkdag van zeven tot tien uur komt de nieuwsshow Wakker! en van tien tot één het variaprogramma Brabants Bont.

Nieuwe studio

Vanaf maandag maakt de omroep gebruik van een compleet nieuwe studio met twee presentatoren die het nieuws niet alleen laten horen, maar ook laten zien. “Op de grote schermen achter de presentatoren zie je bijvoorbeeld de file, komt de verslaggever aan het woord die bij een brand staat en worden foto’s van het actuele weer in Brabant getoond.”, aldus de omroep. Dit alles is ook via de website en de apps van Omroep Brabant te volgen.

Wakker!

Wakker! biedt alles wat je van een vroege nieuwsshow mag verwachten. Wat is er de afgelopen nacht in Brabant gebeurd, hoe staat het ervoor met weer en verkeer en wat gaat er verder die dag in Brabant gebeuren? Verslaggevers leveren bijdragen vanaf de plekken waar er iets aan de hand is. De presentatoren in de studio zijn Maarten Kortlever en Tessel Linders.

Brabants Bont

De uren tussen tien en één staan volledig in het teken van alles wat Brabant zo mooi en interessant maakt. Vandaar de programmanaam: Brabants Bont. Gastvrouw en gastheer zijn Arianne de Jong en Koen Wijn.

Radio na één uur

Na één uur gaat radio alleen verder met twee nieuwe programma’s: van één tot vier uur Muziek & Zo met Eefke Boelhouwers en van vier tot zeven uur Afslag Zuid met Kristian Westerveld.

Brabant Nieuws vroeger en langer

Brabant Nieuws op tv komt voortaan een uur vroeger. De eerste uitzending begint voortaan al om halfzes. Het tv-journaal in de avond wordt ook langer 21 in plaats van 16 minuten. De extra ruimte wordt gebruikt om het nieuws van die dag te voorzien van achtergronden en uitleg. Dit in de wetenschap dat veel kijkers het nieuws vaak al eerder via de online-kanalen van Omroep Brabant te weten zijn gekomen.