Omroep Brabant-verslaggever Max Krukziener (61) overleden

MaxOmroep Brabant-verslaggever Max Krukziener is zaterdag op 61-jarige leeftijd overleden. Na een lang ziekbed is hij toch nog onverwacht gestorven. Krukziener heeft meer dan twintig jaar voor de radio gewerkt.

De laatste jaren had hij een vrije verslaggeversrol bij deze omroep. Dit bericht Omroep Brabant op haar website

Krukziener begon in 1989 als radioverslaggever bij Omroep Brabant in Tilburg. Hij zorgde daar voor de berichtgeving over Midden-Brabant.

Max Krukziener wordt getypeerd als iemand met interesse in de mensen achter het nieuws. Hij was geen nieuwsjager, maar beschouwde de gebeurtenissen vanaf een afstandje om zich vervolgens te kunnen verbazen over de mens. Vanaf 2000 vervulde Max een bijzondere rol binnen de omroep. Hij mocht zich gaan concentreren op het maken van die verhalen waarin hij het best was:  mensen laten vertellen wat hen bezielt.

Zo maakte hij in 2008 een reportage over een roodborstje dat leek gere├»ncarneerd te zijn. Een vogeltje kwam iedere dag een Eindhovense dierenwinkel binnengevlogen. De mensen in de winkel dachten dat het de geest was van de overleden eigenaar. Tot een kleine twee jaar geleden maakte Max radioreportages waarin vooral de mens achter het nieuws centraal stond. Daarna liet zijn gezondheid hem in de steek. 

Max Krukziener is 61 jaar geworden.