Omroep Brabant wint Gouden NL-Award 2016

Omroep Brabant heeft de Gouden NL-Award 2016 gekregen voor de beste productie van een regionale omroep. De omroep viel in de prijzen met de reportage over misstanden in de tbs-kliniek Woenselse Poort. De NL-Awards werden woensdagavond uitgereikt als onderdeel van de ROOS-dagen. Deze dagen worden georganiseerd door overkoepelde organisatie van regionale omroepen in Nederland, ROOS.

“Hoog niveau”

De productie ‘De Woenselse Poort’ van Omroep Brabant is volgens de jury Volgens de jury een redactieprestatie van hoog niveau: “Een vorm van onderzoeksjournalistiek die zo volledig is uitgevoerd en zoveel impact heeft gehad dat hij het verdient het om in de prijzen te vallen.”, aldus de jury.

Drie prijzen voor Omrop Fryslân

Naast Omroep Brabant vielen ook andere regionale omroepen in de prijzen. Omrop Fryslân ging zelfs met drie prijzen naar huis toe. De omroep won onder andere in de categorie duiding een NL-Award voor ‘Mohamed’. RTV Noord kreeg een award voor de live Facebook-vergadering in de categorie ‘Online Project’. Het beste radioprogramma werd volgens de jury gemaakt door Omrop Fryslân met het programma Burn-out bij jongeren.

Documentaire

RTV Utrecht won met de documentaire DocU Sport: ‘David di Tommaso, voor altijd nummer 4’ de prijs voor beste televisieprogramma. Deze documentaire heeft de regionale omroep samen gemaakt met betaalzender FOX Sports. De documentaire zal donderdagavond 23 maart rond 22.00 uur weer te zien op FOX Sports.  De documentaire is ook online te zien.

De beste documentaire werd gemaakt door Omrop Fryslân met It Swarte Goud (Het Zwarte Goud) en Omroep Gelderland kreeg een award voor de samenwerking met een aantal lokale omroep in de categorie ‘Vernieuwend’.

Jury

De NL-Awards werden woensdag voor de 15e keer uitgereikt. De jury voor de NL-Awards 2016 bestaat uit juryvoorzitter Annette van Trigt (documentairemaker, producer en presentator), Ton van Zantvoort (documentairemaker en winnaar Gouden NL-Award 2015), Rachid Finge (communication manager Benelux bij Google), Meike de Jong (journalist en nieuwslezeres bij RTL), John Appel (documentairemaker), Gerson Veenstra (eindredacteur Online RTL Nieuws), Willem Alkema (programmamaker en producent), Sjors Fröhlich (hoofdredacteur BNR Nieuwsradio) en Tom van ’t Einde (verslaggever EenVandaag).

Sociale Media:

https://twitter.com/edwinvossen/status/844615622696845312

Video:

https://vimeo.com/195943216