Omroep Max baas wil “Dag van de Omroepen”

maxJan Slagter, directeur van Omroep Max, wil jaarlijks de kijkers van de publieke omroepen bedanken voor hun steun middels een Dag van de Omroepen. Het plan kan rekenen op steun van andere omroepen.

 “Met enkele omroepen heb ik al gesproken en zij staan er positief tegenover”,aldus Slagter in het Algemeen Dagblad. De NCRV is voorstander van het plan: “Het is goed elke keer te beseffen dat we er zijn voor het publiek”, aldus NCRV-directeur Coen Abbenhuis

Als het aan Slagter ligt gaan omroepdirecteuren en bekende presentatoren op bijvoorbeeld markten en scholen het gesprek aan met de kijker, beantwoorden vragen en luisteren naar wensen. Daarnaast zou hij op de Dag van de Omroepen uitzendingen maken vanaf diverse locaties in het land.

Slagter benadrukt dat het plan geen sneer is richting het bestuur van de NPO maar “we vertellen wel dat we staan voor een bestel in zijn huidige vorm”. In dit bestel staan de leden van de omroepen centraal. NPO-baas Henk Hagoort zei onlangs dat leden minder belangrijk zijn voor de omroepen.