Omroep MAX bestaat deze week 10 jaar

Omroep MAX bestaat deze week tien jaar. Diverse Omroep MAX live-programma’s, zowel op radio als televisie, een week lang in het teken van deze tiende verjaardag.

Omroep MAX

Omroep MAX werd al in het najaar van 2002 opgericht door Jan Slagter. In 2005 werd er daadwerkelijk begonnen met het uitzenden van radio- en televisieprogramma’s door de omroep die zich richt op de oudere kijker. In gesprek met Omroep Gelderland noemde Slagter de grootste verdienste van Omroep MAX dat ouderen een stem hebben gekregen in Hilversum. ‘We hebben ouderen een stem gegeven door specifiek programma’s voor ze te maken.’

Aandacht op radio en televisie

Het startschot voor de feestweek werd gisteren gegeven in het NPO Radio 1-programma De Perstribune. De hele week besteden programma’s van MAX op televisie en radio aandacht aan het jubileum met terugblikken op het afgelopen decennium. Zowel Hallo Nederland, Tijd voor MAX en Tijd voor Meldpunt!  op televisie als Wekker-Wakker!, TinekeShow en Twee Dingen op de radio zijn in de feeststemming.

Feest

Omroep MAX organiseert deze periode op vijf locaties een feest voor haar leden om het tienjarig bestaan te vieren. Het feest bestaat uit optredens van nationale- en internationale artiesten zoals onder andere The New London Chorale, de Jan Rietman band en andere verrassende gastoptredens. Zondag 1 november in Haarlem is de laatste van de vijf feesten. Kaarten hiervoor zijn al uitverkocht.

Favoriete fragment

Op een speciale website kan de kijker en luisteraar stemmen op het favoriete radio- en televisiefragment van Omroep MAX van de afgelopen tien jaar. De winnaars worden aan het einde van de feestweek bekend gemaakt.

MAX-band

Speciaal voor de gelegenheid is een MAX-band samengesteld, met Ron Brandsteder, Tuffie Vos en Manuëla Kemp onder leiding van Jan Rietman. Aanstaande vrijdag geven zij een spetterend optreden in de TinekeShow op NPO Radio 5.

Meer informatie via: http://www.omroepmax.nl/over-max/10jaar/wij-vieren-feest/

Video

Van nul naar MAX – ‘van lachertje naar blijvertje’ | Afstudeerdocumentaire Maurits Spijkerman op Youtube:

Interview Jan Slagter bij Omroep Gelderland:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.