(C) Mediamagazine

Start zeilrace Volvo Ocean Race te volgen via Omroep West

De regionale omroep Omroep West staat de komende dagen in het teken van de start van de Volvo Ocean Race: de langste en zwaarste zeilrace ter wereld.

Zeilrace

Op zondag 22 oktober vertrekken de boten voor de eerste etappe van Alicante in Spanje naar Lissabon in Portugal. Omroep West zal het hele weekend uitzenden en reportages maken in Alicante, die in diverse uitzendingen en live-streams online te horen en zien zijn. In juni 2018 finishen de boten in Den Haag.

Finish in juni 2018

De Volvo Ocean Race is de langste en zwaarte zeilrace ter wereld. Na 46.000 zeemijlen zullen de boten in juni 2018 voor het eerst in de geschiedenis in Den Haag finishen. Zeven teams doen mee aan de race, waaronder twee teams met Nederlanders: Team Brunel met Bouwe Bekking en Carlo Huisman en het Dongfeng Race Team met Carolijn Brouwer.

Elf etappes

De zeilers moeten elf etappes afleggen en doen landen aan als Zuid-Afrika, Australië, China, Brazilië en Amerika. In totaal is de race 83.340 kilometer.Tijdens de vorige editie van de Volvo Ocean Race was Den Haag een tussenstop van het evenement. Dat was in de zomer van 2015. Dat beviel goed en de stad wilde daarom ook een keer als finishplaats fungeren.

Omroep West

Omroep West volgt de race van de start tot en met de finish. Omroep West programmamakers Menno Tamming, Herman Nanninga, Danny van den Bosch en Jim van der Deijl zijn daarom dit weekend in Alicante om diverse reportages en programma’s te maken voor 89.3 Radio West, TV West, de website en sociale media. Ook is er aandacht voor de Klompboot die de gemeente Den Haag in Alicante heeft afgemeerd. Deze Klompboot vaart naar een aantal finishplaatsen in de wereld om Den Haag als finishstad te promoten.

Radio West

Op Radio West zijn vele bijdragen vanuit Alicante te horen: op zaterdag is er bijvoorbeeld in Radio West Sport van (14.00-18.00 uur) uitgebreid aandacht voor de start van de Volvo Ocean Race. Radio West en TV West zijn te zien via diverse digitale televisie-aanbieders en wereldwijd te volgen via Internet.

Via de website van Volvo Ocean Radio wordt de komende maanden live verslag gedaan van de ontwikkelingen tijdens de zeilrace. Via een ’tracker’ kunnen de zeilschepen worden gevolgd.

Sociale media: