Omroep West met themaweek ‘Week van 70 jaar bevrijding’

rtvwestOmroep West kijkt vanaf vandaag uitgebreid terug naar de Tweede Wereldoorlog in ‘De week van 70 jaar bevrijding’. De zender pakt groot uit, onder meer met de documentaire ‘Naar de Boeren’  en met reportages van acteur en Tweede Wereldoorlog-kenner Casper van Bohemen. Op de speciale bevrijdingspagina www.omroepwest.nl/weekvan70jaarbevrijding zijn alle reportages en documentaires die op 89.3 Radio West en TV West worden uitgezonden terug te vinden.

 

Oorlogssporen in Den Haag
In het TV West Nieuws van 4 tot en met 8 mei is iedere dag een lange reportage te zien van acteur en Tweede Wereldoorlog-kenner Casper van Bohemen. In ‘Oorlogssporen in Den Haag’ gaat hij op zoek naar verhalen uit de Tweede Wereldoorlog in de hofstad. Hij komt in het Oranjehotel, de Waalsdorpervlakte, maar gaat ook langs de bunker van Rijkscommissaris Seyss Inquart op Landgoed Clingendael.

89.3 Radio West
Ook op Radio West zijn in de programma’s Mogge Michiel, Patrick in de Middag en Studio Haagsche Bluf van 4 tot en met 8 mei bijzondere reportages over de Tweede Wereldoorlog te horen. In Studio Haagsche Bluf is iedere dag om 17.50 een verhaal te horen van iemand die kind was in de oorlog.

‘Naar de Boeren’
Paul van Vliet is te zien in de 2-delige documentaire ‘Naar de Boeren’. De cabaretier werd in de Hongerwinter naar het Friese Garijp gestuurd om daar te kunnen aansterken. Zijn verhaal, maar ook dat van anderen, is te zien op 2 en 3 mei op TV West.

Bevrijdingsfestival Den Haag
Radio West doet op 5 mei LIVE verslag vanaf het Haagse Bevrijdingsfestival tussen 13.00 en 19.00 uur. Op zaterdag 9 mei zendt TV West een 30 minuten durende samenvatting uit van het festival.

‘De laatste getuigen’
In samenwerking met het Nationale Toneel zendt TV West in de week van 4 tot en met 8 mei iedere dag een registratie uit van de toneeluitvoering ‘De Laatste Getuigen’. Het Nationaal Toneel zet hiermee mensen en hun verhaal over de hongerwinter in Den Haag op het toneel.

Nationale Dodenherdenking
Op 4 mei besteedt Radio West in Studio Haagse Bluf extra aandacht aan de Dodenherdenking op de Waalsdorpervlakte.

Alle uitzendtijden van genoemde programma’s zijn terug te vinden op www.omroepwest.nl/weekvan70jaarbevrijding . De regionale zender TV West is landelijk te zien via digitale tv-ontvangers (onder meer Ziggo kanaal 30), via de website Omroepwest.nl en de gratis app voor mobiel en tablet. Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden van ontvangst van TV West.

Interview met Hega Meijer (Omroep West) over themaweek ’70 jaar Bevrijding’ in Medialand / Studio Alphen