Omroep Zeeland TV krijgt nieuw jasje

omroepzeelandOmroep Zeeland televisie ziet er met ingang van maandag anders uit. Het nieuwsprogramma Zeeland Nu heeft een nieuw jasje en start vanaf die dag om 17:00 uur.

In het programma komt meer ruimte voor achtergrond en verdieping bij actuele onderwerpen. Alle televisieprogramma’s (zoals het nieuws, evenementen, Trugkieke, de Zeeuwse Top 40, achtergronden en het weer) worden elk half uur herhaald en hebben een nieuwe, Zeeuwse vormgeving.

Ook radioprogrammering wordt aangepast
Ook de nieuwsuren op de radio en de online berichtgeving via de website, gratis apps en sociale media worden versterkt. Om al deze veranderingen mogelijk te maken start de gepresenteerde radio-uitzending op werkdagen vanaf 30 juni om 7:00 uur ipv 6:00 uur en vervalt het korte nieuwsbericht ‘Nieuwsflits’ op televisie en internet.

“Met deze aanpassingen geeft Omroep Zeeland invulling aan haar wettelijke taak om de Zeeuwen betrokken, betrouwbaar en onafhankelijk te informeren over wat er speelt in Zeeland en hen in staat te stellen hier een eigen mening over te vormen.”, aldus Omroep Zeeland in een persbericht.