Omrop Fryslân staat Oudejaarsdag in het teken van de Fryske top 100

Vandaag zendt de regionale omroep Omrop Fryslân de Fryske top 100 uit. De lijst met volgens de luisteraars van de regionale omroep, beste 100 nummers uit Friesland.

Veel stemmers

De Fryske top 100 is al twintig jaar een begrip in de Friese muziekwereld, maar nog nooit eerder werd er zoveel gestemd als dit jaar aldus de regionale omroep. In totaal kwamen er 37.570 stemmen binnen bij Omrop Fryslân.

Verschuivingen

Al deze extra stemmen zorgen in 2017 voor een aantal opvallende verschuivingen en vernieuwingen. Zo zijn er in totaal zestien nieuwe nummers in de lijst terug te vinden. Veertien hiervan stonden nog nooit eerder in de bekende lijst. Een van de nieuwe nummers doet het zelfs zo goed dat het terug te vinden is in de top 10. De nummers 100 tot 11 zijn inmiddels te vinden op de website van de Fryske Top 100.

Kijken en luisteren

De Fryske top 100 is op oudjaarsdag vanaf 13.00 uur te zien en te horen op Omrop Fryslân radio en TV. Naast het aftellen van de Fryske top 100 kijkt de regionale omroep met de luisteraars en kijkers terug op 2017. Daarnaast zijn verslaggevers van Omrop Fryslân de hele dag in touw bij diverse oudejaarsactiviteiten in de provincie. De top 10 wordt zondag 31 december tussen 22.30 en 00.00 uur bij Omrop Fryslân bekend gemaakt via radio, televisie, de website en de Omrop-app.

Volgen

Omrop Fryslân Radio is in de gehele provincie Friesland te beluisteren via FM en een groot deel van Noord- en Oost Nederland via DAB+. Daarnaast is de radiozender te volgen via een groot aantal (digitale) radiopakketten. Zo is de radiozender bij kabelaar Ziggo landelijk te beluisteren via kanaal 824. De radiozender is ook wereldwijd te beluisteren via Internet.

De televisiezender van Omrop Fryslân is te bekijken via diverse digitale televisiepakketten (Ziggo kanaal 702) en wereldwijd via Internet.