Omrop Fryslân start Internetzender voor kinderen: Tomkeradio

De regionale omroep Omrop Fryslan heeft een nieuwe themazender gestart speciaal gericht op kinderen: Tomkeradio.

Tomke

Tomkeradio is vernoemd naar het populaire Friese tekenfilmfiguur Tomke. Tomke heeft al een eigen boekenserie en televisieprogramma op Omrop Fryslân TV. “Na boeken, een televisieprogramma en merchandise was een eigen radiozender de volgende stap.”,aldus Omrop Fryslân op haar website.

Tomkeradio

Tomkeradio is 24 uur per dag online te beluisteren. De online radiozender richt zich op de doelgroep van kinderen tussen de twee en zeven jaar oud. Op de Internetzender zijn de hele dag zowel liedjes als verhaaltjes te horen op het ritme van de dag. “Dat betekent ’s morgens liedjes en verhaaltjes voor de kleinsten, ’s middags liedjes en verhaaltjes voor de wat grotere kinderen. ‘s Avonds worden er verhaaltjes voorgelezen.”,aldus Omrop Fryslân Alle liedjes en verhaaltjes op de zender zijn Friestalig. De radiozender is afgelopen zondag gelanceerd tijdens de kinderboekendag in Terherne.

Themazenders

Tomkeradio is te beluisteren via de website http://www.tomkeradio.frl/. Naast deze radiozender voor kinderen is Omrop Fryslân nog actief op Internet met de themazenders Frysk Top100, Non Stop, en Koperkanaal. Deze themazenders zijn eenvoudig te beluisteren via deze website.

Video lancering Tomkeradio:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.