Onderzoek: “Online tv-kijken op vakantie problematisch”

Het via Internet bekijken van televisiekanalen tijdens de vakantieperiode verloopt niet altijd vlekkeloos. Dit heeft onderzoeksbureau Peil.nl onderzocht in opdracht van Canal Digitaal.

Satelliet

Canal Digitaal biedt satelliettelevisie in geheel Europa. Door aanpassing van de regels rond geo-blocking die vorig jaar zijn ingegaan heeft de aanbieder van satelliettelevisie er dus een concurrent bij. Uit het onderzoek zou echter blijken dat televisie kijken via Internet tijdens de vakantie niet altijd een goed alternatief is.

Onstabiele wifiverbinding

Bijna de helft van de respondenten (43%) heeft bij het kijken last van haperende streams door onstabiele wifiverbindingen, 13% zegt hier zelfs heel vaak mee te maken te hebben.

De frustratie als gevolg van wankele wifi is bij alle leeftijdscategorieën aanwezig, maar jongeren (18- tot 24-jarigen) hebben hier aanzienlijk meer last van dan ouderen
(76% versus 27%).

Aanbod

Canal Digitaal biedt via de satelliet een alternatief aanbod voor het online kijken naar televisie op vakantie. Het bedrijf kent speciale vakantie-abonnementen. Ook aanbieder Joyne is actief met een Nederlands aanbod van tv- en radiozenders via de satelliet.