(C) Mediamagazine

Ziggo maakt Ziggo GO-app gereed voor gebruik binnen Europese Unie

Kabelaar Ziggo heeft haar app Ziggo GO gereed gemaakt voor gebruik binnen de Europese Unie vanaf 1 april aanstaande. Hiervoor is een nieuwe versie van de app beschikbaar in de App-store van Apple (iOS) en de Google Play Store (Android).

Geoblocking

Vanaf 1 april aanstaande gaan de nieuwe Europese regels in voor geoblocking. Dit betekent dat abonnees van Ziggo het aanbod dat wordt aangeboden via Ziggo GO vanaf dan in alle lidstaten van de Europese Unie kunnen bekijken. Voorwaarde daarbij is wel dat de abonnee tijdelijk in het buitenland verblijft.

Update

Met een nieuwe versie van de Ziggo GO-app is deze app ook geschikt gemaakt om vanaf 1 april in alle landen van de Europese Unie gebruikt te worden. “Met deze nieuwe update kan deze app vanaf 1 april 2018 tijdens een tijdelijk verblijf in een andere EU-lidstaat op dezelfde manier worden gebruikt met een internetverbinding als in Nederland. Dit geldt voor live tv zenders die buitenshuis te kijken zijn, Replay en Movies & Series (XL).“, aldus Ziggo.

De nieuwe versie is al beschikbaar voor Apple’s iOS en Google’s Android. Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe versie voor Windows 10 beschikbaar komt.

Landen

Ziggo GO werkt vanaf 1 april in de volgende landen: Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Verenigd Koninkrijk, Martinique, Mayotte, Guadeloupe, Frans-Guyana en Réunion, Saint-Maarten, Madeira en de Azoren en de Canarische Eilanden.

Andere providers en aanbieders

KPN besloot eerder al haar app voor Interactieve TV beschikbaar te stellen in de hele Europese Unie. Ook andere tv-aanbieders en tv-zenders schakelen hun geoblocking voor deze landen uit. Het gaat onder meer om DELTA, Caiway, Youfone, Canal Digitaal en Sparql, maar ook bijvoorbeeld om de Go-apps van Fox Sports en Ziggo Sport.