Online radiozender Deep FM verder als Deep Radio

De online radiozender Deep FM gaat verder als Deep Radio. Bij de nieuwe naam hoort ook een nieuw webadres: deep.radio.

FM verdwijnt

Het woord FM verdwijnt uit de naam en wordt vervangen door Radio. Door de naamswijziging ontkoppelt de zender de binding met het medium waar het station nimmer op heeft uitgezonden en kan het online karakter verder worden versterkt.

Nieuw webadres

Met de nieuwe naam Deep Radio veranderd ook het webadres en maakt het radiostation als eerste in Europa gebruik van het .radio domein. De radiozender is dan ook per heden te vinden via een nieuw webadres: https://deep.radio

.radio

.radio is een nieuw top-level domein (zoals .com of .nl), dat uitsluitend is bestemd voor radiostations, radio -professionals, -amateurs en bedrijven werkzaam in de radio industrie.

EBU

Het domein wordt beheerd door de EBU (European Broadcast Union) en is beschikbaar vanaf 15 november 2017. Deep is in samenwerking met de EBU gestart met het gebruik van het domein voor haar website en stream adressen.

Geïnteresseerden voor een .radio domeinnaam kunnen meer informatie vinden op http://nic.radio en kunnen worden geregistreerd bij de EBU via de website: http://register.radio