Onrust bij lokalo Woerden

lokaleomroepDoor onrust binnen de vrijwilligers organisatie van de lokale omroep RPL FM uit Woerden is een leegloop aan het ontstaan.  Meerdere vrijwilligers waaronder twee van de drijvende krachten achter het station zijn gestopt.

Ook zijn er diversen mensen opgestapt binnen de op te richten TV afdeling. Dit vertellen meerdere vrijwilligers aan de redactie van Woerden.TV.

Een van de belangrijkste personen die RPL FM de rug heeft toegekeerd is nieuwsmaker en interviewer Ruud Orsel. Wat voor gevolgen het vertrek van o.a. Ruud Orsel heeft op de kwaliteit van de omroep, zal de komende periode duidelijk worden. Orsel was diegene die inhoudelijk de verslagen van raadsvergaderingen maakte en burgemeester en wethouders interviewde. Wie deze rol overneemt is nog niet bekend.

De omroep was de afgelopen weken al minder bij het nieuws aanwezig. Zo werd er geen radio en/of  tv verslaggeving gedaan bij het vertrek van Burgemeester Hans Schmidt en de huldiging van Jiske Griffioen en Esther Vergeer. Twee willekeurige evenementen die belangrijk zijn voor Woerden en dus door een publieke lokale omroep verslagen zouden moeten worden.

Daarnaast is op de website de laatste tijd weinig nieuws uit Woerden te lezen, slechts ΒΌ deel. Veelal worden berichten van ver buiten de regio Woerden gepubliceerd.  De diverse radioprogramma’s van de lokale publiekeomroep RPL FM gaan wel gewoon door aldus de website Woerden.tv.