OOG (Groningen) mag zich ‘Lokale Omroep van het Jaar’ noemen

OOG, de lokale omroep voor de gemeente Groningen, is uitgeroepen tot lokale omroep van het jaar. Dit is bekend geworden tijdens de uitreiking van de ‘Lokale Omroep Awards’ in Beeld en Geluid te Hilversum.

OLON

Deze awards worden elk jaar georganiseerd door de OLON, de overkoepelende organisatie van lokale omroepen in Nederland. De uitreiking van de Lokale Awards vormt de afsluiting van de Week van de Lokale Omroep die vorige week zaterdag begonnen is.

OOG

De lokale omroep van Groningen, OOG, werd door de jury omschreven als een omroep die al jaren op hoog niveau mee draait in de lokale omroepwereld en waar veel media talent vandaan komt. OOG volgt de lokale omroep Studio 040 (Eindhoven) op als beste lokale omroep. Andere genomineerden voor de titel ‘Lokale Omroep van het Jaar’ waren Studio Alphen, TV Enschede FM, WOS Media, REGIO8, Dtv/MFM en OPEN Rotterdam.

Prijzen

Naast de lokale omroep van het jaar werden er nog meer prijzen verdeeld in Beeld en Geluid te Hilversum vanmiddag. RTV Purmerend won in de categorie Nieuws en Actualiteiten voor de inspraakavond in Purmerend. Het Ochtend Magazine van WOS Radio is bij de uitreiking uitgeroepen tot ‘Radioprogramma van het jaar’.

Glow FM (Eindhoven) presentator Rob Janssen heeft de award voor presentatietalent van het jaar gewonnen. Omroep Venlo heeft met de documentaire Amici in Musica een Lokale Omroep Award gewonnen in de categorie Televisie. TV Enschede FM heeft vrijdag de Lokale Omroep Award gewonnen in de categorie Crossmediaal. De omroep krijgt deze mediaprijs voor de verslaggeving over grondwateroverlast in Enschede.

Jury

De prijswinnaars zijn bepaald door een jury onder leiding van juryvoorzitter:  Toine van Peperstraten (presentator FOX sport en SBS6 sport). De jury zelf bestaat uit onder andere  Bart Jan Cune (Radio 538 Nieuws), Astrid de Jong (radiopresentator), Timo Kamst (opleidingscoördinator 3FM) en Jeroen Overbeek (presentator NOS Journaal), Mezen Dannawi (NPO, Strategie en Beleid), Sieb Kroeske (docent Radiomanagement Hogeschool InHolland), Frits Lintmeijer (Adviseur strategie, organisatie, communicatie, politiek), Jan Westerhof (Directeur Audio NPO) en Michiel Bosgra (Studio040).

Tweets:

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.