Ook kwalificaties Formule 1 te horen op Grand Prix Radio

Met ingang van dit Formule 1-seizoen zal de online radiozender Grand Prix Radio ook de kwalificaties van de Formule 1 live ten gehore brengen. Tot dusver werden alleen de races zelf live op de radiozender gebracht. De radiozender geeft hiervoor het commentaar door van Olav Mol dat te horen is op Ziggo Sport.

Kwalificatie

Vijf minuten voor aanvang van de kwalificatie of race wordt er overgeschakeld naar commentator Olav Mol. Grand Prix Radio startte in 2016 de samenwerking met Ziggo Sport, maar zond tot dusver alleen de races uit.

“Nog populairder”

Formule 1 is met de opkomst van Max Verstappen nog populairder geworden in Nederland”, aldus Olav Mol. “Niet iedereen is elke zondag in staat om de verrichtingen van Verstappen via Ziggo Sport te volgen en dus hebben de tv-zender en Grand Prix Radio opnieuw de handen ineen geslagen om zo veel mogelijk mensen van de sport te laten genieten.

“Verheugd”

Ook Alexander Stevens, met Mol initiatiefnemer van Grand Prix Radio, is verheugd: “We zijn Grand Prix Radio begonnen om autosport en de helden van deze sport dicht bij de Nederlandse fans te brengen. De samenwerking met Ziggo Sport toont ons dat we hiermee op de goede weg zijn.

Giedo van der Garde

Ook de samenwerking met Giedo van der Garde wordt verlengd. De voormalig Formule 1-coureur zal net als afgelopen seizoen voorafgaand aan iedere Grand Prix een voorbeschouwing op de radio presenteren.

De eerste kwalificatie live-uitzending gaat zaterdag ochtend om 6.55 uur van start met de Australische Grand Prix. De radiozender is te beluisteren via Internet.

Sociale media: