Ook LX Classics stopt met uitzenden via DAB+

LX Classics is per vandaag gestopt met haar uitzendingen via de digitale ether in Nederland (DAB+). De radiozender was in delen van Nederland via de digitale ether via het netwerk van MTVNL.

LX Classics

De radiozender LX Classics was sinds 1 februari 2017 te beluisteren via de digitale ether in delen van Nederland. LX Classics is eigendom van oud radio-DJ Lex Harding. “Het afgelopen jaar heb ik zoveel positieve reacties op LXClassics ontvangen dat deze stap alleszins gerechtvaardigd is” aldus Harding destijds over de stap om via DAB+ te gaan uitzenden.

Stopgezet

Twee jaar later is men blijkbaar tot de conclusie gekomen dat de stap nu niet meer gerechtvaardigd is en zijn de uitzendingen gestaakt. LX Classics is sinds vandaag niet meer te beluisteren via DAB+.

HOTRadio Hits

Vorige week stopte HOTRadio Hits ook al met haar uitzendingen via DAB+-netwerk van MTVNL. Het aanbod via de digitale ether is in delen van Nederland dus in korte tijd met twee radiozenders verkleind. LX Classics is nog wel te beluisteren via Internet.

Lex Harding

Lex Harding was in de jaren 60 en 70 DJ bij Radio Veronica en presenteerde in de jaren 80 de Top 40 op Radio 3. Hij was een van de oprichters van de Veronica Omroep Organisatie, de Stichting Nederlandse Top 40, Sky Radio, RTL-Veronique, Radio 538, TMF en Slam FM.