Ook Ruud van Nistelrooy naar NOS Studio Sport

nosNOS Studio Sport heeft met Ruud van Nistelrooy opnieuw een voormalig Nederlands elftal-speler toegevoegd aan het team van analytici. Dit bericht de NOS in een persbericht.

Eerder legde de NOS al Mark van Bommel vast, terwijl Ronald Koeman, Youri Mulder en Ronald Waterreus al langer vertrouwde gezichten zijn bij de NOS. Van Nistelrooy is voor het eerst te zien bij de NOS op dinsdag 5 november bij de live-uitzending van het duel tussen zijn oude club Real Madrid en het Italiaanse Juventus. Op dezelfde avond neemt Manchester United, waar Van Nistelrooy uitgroeide tot een van de meest trefzekere spitsen ooit, het op tegen Real Sociedad. Van dit treffen is een ruime samenvatting te zien.

Voormalig topspits Van Nistelrooy (37) speelde tijdens zijn voetbalcarrière in de drie Europese topcompetities: de Engelse Premier League, de Duitse Bundesliga en de Spaanse Primera División. ‘Van the Man’ voetbalde speelde in totaal voor zeven verschillende club: FC Den Bosch, sc Heerenveen, PSV, Manchester United, Real Madrid, HSV en Málaga. Van Nistelrooy speelde daarnaast 67 interlands voor het Nederlands elftal, waarin hij 35 keer scoorde. Met Oranje was hij actief op de eindrondes van 2004 (EK), 2006 (WK) en 2008 (EK).