Open Dag RTV Noord voor 70-jarig bestaan groot succes

RTV Noord vierde deze week haar 70-jarig bestaan. Zaterdag was er een open dag georganiseerd en daarop kwamen 4500 bezoekers op af. RTV Noord is verrast met de grote opkomst zaterdag naar het studiogebouw van de regionale omroep. “We zijn overweldigd door de belangstelling”, zegt producent Janke de Haan van RTV Noord. “Nog voor de opening om tien uur vanochtend stonden mensen al buiten te wachten.”

Duizenden bezoekers

De duizenden bezoekers konden een kijkje nemen in de radiostudio, de tv-studio waar de presentatoren Marcel Nieuwenweg en Wiebe Klijnstra de mensen rondleidden en kregen de mogelijkheid op de foto te gaan bij de presentatietafel. Ook was er een rondleiding te volgen langs de historie van zeventig jaar RTV Noord. De reacties waren positief. Het publiek genoot en ook in de lange wachtrijen die ontstonden voor de studio’s was geen wanklank te horen. ‘Ook al moesten mensen lang wachten, de sfeer was opperbest. Mensen waren heel geduldig, sfeer was ontzettend goed.’

Vervelend besluit

Het was zelfs zo druk dat de organisatie halverwege de middag moest besluiten dat mensen niet meer naar binnen konden komen. ‘Dat was erg vervelend om te moeten besluiten’, legt De Haan uit. ‘Maar vanwege de veiligheidsvoorschriften en de lange wachttijden konden we niet anders. De veiligheid van onze bezoekers staat voorop.’

Rondleidingen

Voor de mensen die daardoor de Open Dag hebben moeten missen is er goed nieuws. ‘We hopen dat we deze mensen de komende tijd een blikje achter de schermen kunnen geven bij een rondleiding’, zegt De Haan. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website van RTV Noord.

70 jaar

RTV Noord is in 1946 met haar uitzendingen gestart onder de naam Regionale Omroep Noord. Deze omroep maakte regionale uitzendingen voor Groningen, Drenthe, en Friesland. Later werd hier de provincie Overijssel aan toegevoegd en ontstond de RONO (Regionale Omroep Noord en Oost). Later werd de RONO opgesplitst in regionale omroepen per provincie waardoor uiteindelijk Radio Noord is ontstaan.

In 1989 ging de regionale omroep voor Drenthe, Radio Drenthe, zelfstandig uitzenden en beschikte Groningen over zijn eigen regionale omroep. In 1995 ging Radio Noord ook televisie maken en werd de naam gewijzigd in RTV Noord. De uitzendingen komen tegenwoordig uit de Mediacentrale in de stad Groningen. In dit gebouw werd zaterdag ook de open dag gehouden.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.