Zendmast Lelystad (C) Mediamagazine

Open Monumentendag: Zendmast Lelystad open voor publiek

Zaterdag 10 september is de zendmast van Lelystad open voor het publiek tijdens Open Monumentendag. Vanaf grote hoogte is er, als het weer mee werkt, een mooi uitzicht  over de stad, het IJsselmeer en de Oostvaardersplassen.

Openstelling

Vorig weekend was het in Hilversum mogelijk om de mediatoren in de mediastad de bezoeker. De openstelling was toen onderdeel van de Open Studio Dagen. De toegang bedroeg 10 euro en de gehele opbrengst ging naar Stichting Heppie / Het Vergeten Kind. Aanstaande zaterdag, 10 september, is het dus weer mogelijk om een zendmast te bezoeken. Dit keer is de openstelling onderdeel van de Open Monumentendag. Landelijk thema dit jaar van de dag is Iconen en Symbolen. In Lelystad is om dat thema heen een interessant programma georganiseerd. Masteigenaar Alticom stelt die dag de mediatoren in Lelystad open voor het publiek.

Mediatoren

De toren is gebouwd in 1975 en is 161 meter hoog. In 2014 is de toren in het licht gezet en daarmee nog meer dan voorheen een baken in het landschap van de regio Lelystad. De mast doet niet aleen functie als zendmast voor onder andere radio- en televisiesignalen maar wordt door de eigenaar Alticom ook ingezet als datacenter. Naast de openstelling van de mediatoren is er in de regio Lelystad nog meer georganiseerd rond de Open Monumentendag. Een volledig programma vind je via de website van Open Monumentendag

Hilversum

Ook in mediastad Hilversum zijn diverse media-gebouwen geopend voor het publiek tijdens Open Monumentendag. Zo is onder andere de voormalige AVRO-studio te bezoeken. Een compleet programma vind je hier.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.