OPEN Rotterdam en 48 Hour Film Project brengen tv-programma van 48 uur

Quintis Ristie, Sherill Samson en Eric Bouwman gaan een online tv-programma maken van 48 uur. De uitzending is een initiatief van OPEN Rotterdam en het 48 Hour Film Project. De uitzending begint vrijdagavond, 24 augustus, om 18.00 uur.

Uniek

Niet eerder produceerde een lokale omroep in Nederland een dusdanig lang rechtstreeks programma aldus OPEN Rotterdam in een persbericht. Quintis Ristie en Sherill Samson presenteren de marathon-uitzending, Eric Bouwman is te zien als reporter.

Kort film

Tijdens het 48 Hour Film Project krijgen filmmakers 48 uur de tijd om een korte film te schrijven, te filmen en te monteren. Veel deelnemers blijven gedurende de wedstrijd 48 uur lang wakker en dat vormt de aanleiding om het project twee dagen live te volgen. Niet alleen geeft het programma een kijkje achter de schermen van de verschillende sets, ook zijn er filmmakers te gast in de studio en worden succesvolle films uit voorgaande jaren getoond.

“Grote uitdaging”

Voor Quintis Ristie (Raymann is Laat, Echte meisjes in de jungle) en Sherill Samson (FunX, NPO Radio 2, NPO Radio 6) is het een grote uitdaging om twee dagen lang live te presenteren. Ristie: ,,We sluiten ons met een team van acht mensen 48 uur op in een studio. Met elkaar gaan we er alles aan doen om een interessante uitzending te maken voor een breed publiek. Er gebeurt ontzettend veel tijdens de wedstrijd en over mooie films raak je nooit uitgepraat. Daar blijf ik graag twee nachtjes voor wakker.

Reporter

Eric Bouwman (Idols, ONM, Goede Tijden, Slechte Tijden) gaat als live reporter op pad om de verschillende filmsets te bezoeken. De presentator deed zelf al eens mee aan de wedstrijd als acteur en regisseur. ,,Deelnemende teams moeten echt 48 uur lang knallen om een film te maken en dat levert natuurlijk gekke situaties op. Je wordt moe, er is tijdsdruk, maar je maakt tegelijk ook iets heel moois. Ik vind het heel tof om dat nu als rondreizende reporter te kunnen belichten.

Kijken

De uitzending van het programma ’48 Uur Live’ start op vrijdag 24 augustus om 18.00 uur en is twee dagen lang integraal te zien via de website en social media-kanalen van OPEN Rotterdam. Een uitgebreide compilatie van de marathon-show zal op tv uitgezonden worden bij OPEN Rotterdam en RTV Rijnmond.

Sociale media: