OPEN Rotterdam staakt radiouitzendingen

De lokale omroep van Rotterdam, Open Rotterdam, heeft vanmiddag haar radio-uitzendingen gestaakt. De omroep gaat zich vanaf nu volledig richten op televisie, video en digitale kanalen. In een speciale radio-uitzending op zondagmiddag werd teruggeblikt op 1,5 jaar radio bij OPEN Rotterdam. “OPEN bedankt haar luisteraars en nodigt iedereen uit om OPEN te blijven volgen op tv, web en social media.”,

aldus de omroep via een persbericht. Begin juni werd het personeel van de radiotak van OPEN Rotterdam op de hoogte gebracht om per vandaag te stoppen met de uitzendingen. Het is nog niet duidelijk wat er met de etherfrequentie op 93,9 MHz gaat gebeuren.

Digital First

“Rotterdam is de eerste stad in Nederland waar de lokale mediaorganisatie nadrukkelijk kiest voor de digital first strategie om verhalen uit de stad zichtbaar te maken, het belangrijkste doel van deze jonge Rotterdamse media organisatie. Praktisch gezien betekent deze keuze dat de distributiekanalen van OPEN veranderen en beloftevolle radioformats doorontwikkeld worden tot video- en tv formats. OPEN behoudt uiteraard de FM-frequentie voor FunX (91.8FM).”, aldus de radiozender.

Uitzenden op FM duur

Oprichter André Freyssen van OPEN Rotterdam gaf deze week in dagblad Metro aan dat het erg duur is om uit te zenden via de FM. Ruim 100.000 euro van die 435.000 euro subsidie betaalt Freyssen aan de zendmast, de huur van radioapparatuur en BumaStemra voor de rechten op de plaatjes die de dj’s bij OPEN radio draaien.

Interview met André Freyssen / Open Rotterdam in radioprogramma Medialand op Studio Alphen:

https://soundcloud.com/medialandnl/interview-met-andre-freyssen-open-rotterdam