Opening Amsterdamse Noord/Zuidlijn live op televisie bij NOS

Vandaag wordt in Amsterdam de nieuwe Noord/Zuidlijn geopend. De opening van de metrolijn is live te volgen bij de NOS op NPO 1.

Vijftien jaar

Vijftien jaar nadat de eerste spa de grond in ging is de Noord/Zuidlijn, de nieuwe Amsterdamse metrolijn, klaar. De gemeente Amsterdam organiseert zaterdag 21 juli een feestelijke opening, waarvan de NOS verslag doet, zowel rechtstreeks aan het einde van de ochtend als via een terugblik aan het begin van de avond. Beide uitzendingen worden gepresenteerd door Dionne Stax. De uitzending in de ochtend begint om 10.20 en de terugblik in de avond rond 19.15 uur. Beide uitzendingen zijn te zien op NPO 1

Mobiele dekking

De vier Nederlandse providers hebben gezorgd voor een goede mobiele dekking op het nieuwe tramtrace. Dankzij 194 antenne-installaties en een 11,5 kilometer lang ringleidingsysteem met signaal verspreidende coaxkabels, is er op het gehele metrotraject (incl. stations) 2G-, 3G- én 4G-dekking. In de afgelopen weken is het mobiele netwerk uitvoerig getest om storingen op andere netwerken, zoals het C2000 netwerk van hulpdiensten, te voorkomen.

Vanaf zondag gaan er naar schatting ruim 120.000 reizigers per dag gebruik van maken. Het netwerk wordt daarom de komende tijd nog intensief gemonitord en verder geoptimaliseerd voor een zo goed mogelijke gebruikerservaring.