Openingswedstrijd Bundesliga live te zien op FOX en FOX Sports

Televisiezenders FOX en FOX Sports doen vanavond live verslag van de openingswedstrijd van de Bundesliga tussen Bayern Munchen en HSV.

Om 19.30 is er een uitgebreide voorbeschouwing en om 20.30 uur trappen de teams af in de Allianz Arena. FOX is voor iedereen met digitale televisie te ontvangen, onder meer bij Ziggo , Tele2, CanalDigitaal en Caiway op kanaal 11, KPN kanaal 14, Digitenne kanaal 26 en Delta kanaal 13.

Samenwerkingsverband

De live-uitzending op FOX komt voort uit het samenwerkingsverband tussen FOX International Channels (FIC) en DFL Deutsche Fussball Liga (DFL). De openingswedstrijd tussen Bayern Munchen en HSV wordt wereldwijd live uitgezonden op FOX Sports en is daarnaast ook te zien op FOX in Noord- en Zuid-Amerika, in meerdere landen in Azië, in Italië en uiteraard in Nederland.

De wereldwjide simultane uitzending vormt de aftrap voor het Bundesliga seizoen 2015/16 met FOX Sports als wereldwijde uitzendpartner van de competitie. Zodoende kan een breed publiek wereldwijd zonder abonnement op de sportzender de eerste Bundesliga wedstrijd van dit seizoen live bekijken.

Bundesliga twee jaar bij FOX Sports in Nederland

De samenwerking tussen DFL en FIC beslaat een periode van vijf jaar in Azië, Latijns-Amerika en de VS en een periode van twee jaar in Italië en Nederland. Dit houdt in dat de wedstrijden in totaal in 80 landen op vier verschillende continenten worden uitgezonden. Het omvat de rechten voor alle 306 Bundesliga-wedstrijden per seizoen, alsmede voor de Duitse Supercup en de degradatie/promotie-playoffs van de Bundesliga.