Oranje Top 30 beschikbaar voor lokale omroepen

lokaleomroepDe Oranje Top 30, die momenteel wordt uitgezonden op TV Oranje en Radio Oranje Nationaal komst hoogstwaarschijnlijk ook beschikbaar om te worden uitgezonden bij lokale omroepen. TV Oranje inventariseert momenteel de vraag hiernaar bij de lokale omroepen.

De ‘Oranje Top 30’ is inmiddels de enige Nederlandse hitlijst die nog landelijk op televisie en radio wordt uitgezonden. Meerdere lokale omroepen hebben TV Oranje gevraagd of ze op zowel televisie als radio wekelijks de ‘Oranje Top 30’ mogen gaan uitzenden. De directie van TV Oranje heeft besloten dat hieraan gehoor kan worden gegeven. Dat zou kunnen door het complete televisieprogramma per FTP gratis toegankelijk te maken, zodanig dat het één op één door lokale televisiezenders kan worden uitgezonden. Voor de samenstelling en uitzending van de ‘Oranje Top 30’ op de lokale radiozenders zouden de programmamakers wekelijks en tijdig kunnen worden voorzien van de actuele hitlijst.

Behoefte meten bij lokale omroepen
Voordat hierover definitieve beslissingen worden genomen, zou TV Oranje graag van zoveel mogelijk lokale omroepen horen of er voor deze gratis dienst belangstelling bestaat. “Het verzoek aan de lokale omroepen is om dat voor 14 december 2012 aan TV Oranje kenbaar te maken via muziek@oranjetop30.nl. Geef daarbij alstublieft ook aan of er belangstelling is om de ‘Oranje Top 30’ uit te zenden via televisie, radio, of beide.”, aldus TV Oranke

Van belang is te melden dat de ‘Oranje Top 30’ zonder sponsoring en reclames wordt aangeleverd en door een lokale omroep eventueel kan worden voorzien van een sponsor. Dit is volgens TV Oranje media-wettelijk toegestaan omdat het een cultureel muziekprogramma betreft. Uiteraard komen in dat geval de opbrengsten van deze sponsoring volledig ten gunste van de betreffende lokale omroep.

TV Oranje en Radio Oranje Nationaal, die over de exclusieve rechten van de ‘Oranje Top 30’ beschikken, hopen door het aanbieden van deze Nederlandse hitparade aan de lokale omroepen de promotie van het Nederlandse lied verder te versterken.

Meer informatie over de Oranje Top 30: http://www.oranjetop30.nl/