Overgang van Brava naar Stingray Brava loopt vertraging op bij Ziggo en KPN

De overgang van de televisiezender Brava naar Stingray Brava en Djazz.tv naar Stingray Djazz heeft vertraging opgelopen bij aanbieders Ziggo en KPN. Het was de bedoeling om de vernieuwde versies van de televisiezenders per 1 november door te geven bij kabelaars Ziggo en KPN maar dat is niet gelukt.

Overname

Brava werd in juli 2015 net als Djazz.tv overgenomen door het Canadese Stingray van de Nederlandse ondernemers Jur Bron and Gerard Ardesch. Stingray nam eerder Nederlandse initiatieven als Lite TV (inmiddels Stingray Lite TV) en XLNT Radio (inmiddels Stingray Music) over. De internationale en Franse versies van Brava en Djazz.tv zijn inmiddels al overgegaan in respectievelijk Stingray Brava en Stingray Djazz.
Hierdoor kunnen abonnees op onder andere Canal Digitaal en TV Vlaanderen de vernieuwde internationale versie van Stingray Brava al ontvangen.

Ziggo per 11 november

Door de overgang van de playout dienen providers het signaal op een andere wijze te betrekken. Zendermanager Maarten Walraven-Freeling gaf vorige maand tegenover deze website aan dat het de bedoeling was dat kabelaars Ziggo en KPN de nieuwe signalen per 1 november zouden gaan doorgeven. Dit is echter niet gelukt zoals nu blijkt.

Verbindingen

Volgens Stingray is het samen met de operatoren niet gelukt de technische verbindingen te realiseren naar de nieuwe play out van de klassieke muziekzender. De overgang bij Ziggo staat nu gepland voor 11 november. KPN volgt naar verwachting medio november.

Nieuwe versie

Providers in Nederland als Caiway, Vodafone en Delta geven al de nieuwe versie door, aldus de zender tegenover Mediamagazine. De jazz- en blueszender Djazz.tv gaat tegelijkertijd ook over naar Stingray Djazz en is bij de kleinere operatoren ook al overgegaan.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.