“Overheid Sint Maarten niet blij met kritische radiozender Laser 101”

Momenteel is Laser 101 nog steeds één van de weinige radiozenders die haar uitzendingen heeft hervat op Sint Maarten.De overheid is niet blij met de populariteit van de soms kritische radiozender. Dit schrijft dagblad Trouw in een reportage over de radiozender.

Goed voorbereid

De commerciële radiozender Laser 101 was goed voorbereid op Orkaan Irma en kon nadat de orkaan was overgetrokken snel weer uitzenden via de ether. Eigenaar van de radiozender, Francis Carty, had een extra noodaggregaat geplaatst bij de studio en reserve FM-zenders op het eiland geplaatst. Daarnaast had hij ervoor gezorgd dat de radiozender ook vlak na de storm weer via het Internet was te beluisteren.

Getroffen

Door orkaan Irma moesten vrijwel alle radiozenders de ether verlaten vanwege schade aan de zender, antenne of het ontbreken van stroom. Ook de andere drie radiozenders van Uncle Francis, zoals Francis Carty wordt genoemd op het eiland, zijn uit de lucht gewaaid door de Orkaan. Laser 101 kon snel na de orkaan weer uitzenden en is tot op heden nog steeds één van de weinige radiozenders die kan uitzenden op het eiland.

Informatie

De officiële rampenzender van de overheid is twee weken na de orkaan nog niet in de lucht. De overheid geeft inmiddels noodgedwongen haar informatie door aan de inwoners van Sint Maarten via de commerciële radiozender Laser 101. Via de radiozender is onder andere te horen op welke locaties water wordt uitgedeeld en hoe laat de avondklok ingaat.

Kritisch

De overheid is niet blij met deze situatie aangezien DJ’s maar vooral luisteraars die inbellen in de uitzending kritisch zijn op de overheid. Volgens dagblad Trouw heeft de premier van Sint Maarten persoonlijk gedreigd de radiozender over te laten nemen door de overheid. Uncle Francis wil er tegenover Trouw niks over kwijt. Wel worden volgens Francis Carty inbellende luisteraars van te voren “gescreend” en hangt er een mededeling in de studio: No more personal opinions!

Laser 101 is te beluisteren in Sint Maarten via 101 MHz en wereldwijd via Internet.

Sociale media:

https://www.facebook.com/laser101/posts/1360975433999800