Paralympische Spelen te volgen via NOS op radio, tv en Internet

Woensdag starten in Rio de Janeiro de Paralympische Spelen. Dit evenement is vanaf vandaag te volgen via de NOS op radio, televisie en Internet. 126 sporters vertegenwoordigen Nederland tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro.

Dagelijks magazine

Herman van der Zandt presenteert dagelijks om 19.20 uur op NPO 2 een magazine met de sportieve hoogtepunten van de dag op NPO 2. Oud-rolstoelbasketballer Marc de Hond is zijn medepresentator. Elke ochtend om 07.40 uur zendt de NOS op NPO 1 ook een compilatie uit van alle gebeurtenissen van de afgelopen nacht. De NOS doet ook online live verslag van de gebeurtenissen in Rio.

De openingsceremonie

Dit jaar worden voor het eerst de opening- en sluitingsceremonie live uitgezonden op NPO 2. De openingsceremonie is vanaf 22.55 uur te zien bij de NOS op NPO 2. Ook NPO Radio 1 besteedt aandacht aan de Paralympische Spelen in het Radio 1 Journaal en in Langs de Lijn en Omstreken.

Marlou van Rhijn

Een van de titelverdedigers dit jaar is sprintster Marlou van Rhijn. Tijdens de spelen in Londen won ze goud op de 200 meter en zilver op de 100 meter. De NOS maakte en documentaire over deze ‘blade babe’. Deze documentaire is vanavond, woensdag 7 september, te zien om 20.30 uur op NPO 2.

Online

Op de speciale Paralympische site en de NOS-app is het laatste paralympische nieuws te volgen: er is aandacht voor alle Nederlandse atleten en de liefhebber kan gedurende dertien uur per dag kiezen uit vier livestreams in HD-kwaliteit. “Op de streams laten we, voor zover mogelijk, altijd de Nederlandse sporters in actie zien. Natuurlijk zijn ook de openings- en de sluitingsceremonie er rechtstreeks te zien.”, aldus de NOS.

Buitenland

Naast de NOS doen ook diverse buitenlandse televisiezenders verslag van het evenement. Op de ARD en ZDF zijn er elke middag en avond uitzendingen vanuit Rio de Janeiro. Ook de Engelse commerciële omroep Channel 4 doet uitgebreid verslag van het evenement.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.