Paul van der Lugt vertrekt als directeur RTV Utrecht

Directeur Paul van der Lugt vertrekt bij RTV Utrecht. Dat hebben de Raad van Toezicht en Van der Lugt vanmiddag aan het personeel laten weten in een gezamenlijke verklaring, aldus de regionale omroep op haar website.

17 jaar

Van der Lugt gaf de afgelopen 17 jaar leiding aan het mediabedrijf. “Leiding geven aan deze mooie omroep is een van de meest eervolle maar ook lastige klussen die je kunt bedenken. Ik ben dankbaar en trots dat ik samen met anderen heb mogen helpen om RTV Utrecht de gezonde en professionele organisatie te maken die ze nu is.“, aldus Van der Lugt.

“Verandering is lastig, maar soms nodig. Dat geldt niet alleen voor veranderingen in de organisatie zelf, maar ook voor je eigen positie. Vertrouwen is daarbij een eerste en absolute voorwaarde. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat ik de afgelopen jaren heb mogen krijgen. De gesprekken met het toezicht hebben mij gesterkt in mijn keuze om nu te stoppen”, aldus Van der Lugt. Hij blijft nog tot 1 januari aan de omroep verbonden om de overdracht in goede banen te leiden.

Onderzoek

De Raad van Toezicht deed de afgelopen periode onderzoek naar de financiële procesgang binnen de omroep. Volgens de Raad van Toezicht blijkt daaruit dat de financiële positie van RTV Utrecht op orde is. Wel moeten procedures worden aangescherpt.

“De afgelopen periode is de koers en positie van RTV Utrecht onderwerp van gesprek geweest tussen Paul van der Lugt en de Raad van Toezicht. Dit gesprek heeft geleid tot deze beslissing. Volgens beide partijen is het in het belang van RTV Utrecht de samenwerking niet verder voort te zetten.”