Pauw stopt, wisselende duo’s presenteren nieuwe talkshow Op1 op NPO 1

Pauw, de talkshow die Jeroen Pauw sinds 2014 maakt, komt in 2020 ten einde. De presentator maakte op sociale mediabekend dat hij volgend jaar andere dingen gaat doen. De talkshow zal nog twee weken te zien zijn, laat hij maandag weten.

Op1

De talkshows van Jeroen Pauw en Eva Jinek worden vervangen door de nieuwe talkshow Op1. Op1 is een gezamenlijke productie van verschillende omroepen. De presentatie is in handen van onder anderen Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra, Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen en Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg. Het team wordt op korte termijn nog uitgebreid.

“Veelzijdigheid van de NPO”

Met roulerende duo’s van verschillende afzenders onderstreept Op1 de veelzijdigheid van de NPO. Een herkenbaar programma met elke dag dezelfde vorm, en een wisselende signatuur. Dit nieuwe concept is een etalage van de vakkundigheid die de publieke omroep in huis heeft. Op1 wordt gepresenteerd door zeer ervaren krachten en aanstormend talent.”, aldus de NPO in een persbericht.

Jeroen Pauw nauw betrokken

Op1 is een samenwerking tussen programmamakers van de deelnemende omroepen en de redactie van PAUW. Jeroen Pauw is zelf nauw betrokken bij het opzetten van de nieuwe talkshow en zal in een latere fase ook het programma gaan presenteren. Daarnaast wil hij ook andere programma’s voor de NPO gaan maken.