Persconferentie Vaatstra-zaak live op televisie

journaal(update) Het Openbaar Ministerie in Leeuwarden en de politie Friesland geven vanavond om 18.00 uur een persconferentie over de aanhouding van een verdachte in de zaak-Vaatstra. Deze persconferentie is live te zien via televisie en internet en te horen op de radio. 

in deze persconferentie geven de hoofdofficier van justitie en de korpschef van het Friese politiekorps een nadere toelichting op de aanhouding van de verdachte in de zaak-Vaatstra. De persconferentie wordt rechtstreeks uitgezonden op Nederland 1 en  Radio 1. Daarnaast zal de persconferentie live te zien zijn via Internet via het themakanaal Journaal 24

RTL Nieuws

Om 17:57 uur verzorgen RTL Nieuws en Editie NL bij RTL 4 een gezamenlijke extra live-uitzending. Vanaf 18:00 uur wordt de persconferentie van politie en justitie over de doorbraak in de zaak-Vaatstra live uitgezonden. De hele persconferentie wordt ook gestreamd op RTLNieuws.nl en de app RTLNIEUWS 365. De presentatie van de live-uitzending is in handen van Rick Nieman en Margreet Beetsma. 

Aanhouding
In de moordzaak van Marianne Vaatstra is een man gearresteerd, die naar voren is gekomen in het dna-verwantschapsonderzoek. Dat bevestigt de vader van Marianne Vaatstra, na berichten van misdaadverslaggever Peter R. de Vries. De Vries twitterde vanochtend dat er een 100 procent dna-match is gevonden. “In gewone termen kan je zeggen: de zaak is rond”, zei hij in het NOS Radio 1 Journaal. 

Leeuwarder Courant via Twitter
De Leeuwarder Courant (LC) doet via Twitter direct verslag van de persconferentie over de ontwikkelingen in de zaak Vaatstra.   De tweets zijn te volgen via Twitter-account @LC_live.

SBS6 herhaalt uitzending Peter R. De Vries
SBS6 herhaalt om 21.30 uur de spraakmakende uitzending van Peter R. de Vries van zondag 20 mei die helemaal was gewijd aan de nog altijd onopgeloste moord op de 16-jarige Marianne Vaatstra, dertien jaar geleden. In de reportage werden nieuwe feiten gepresenteerd die een nieuw licht op dit geruchtmakende misdrijf werpen. De uitzending is gemaakt in nauwe samenwerking met het 3D-Team van politie Friesland en het Openbaar Ministerie in Leeuwarden.