Petitie voor behoud DAB-ontvangst NPO in Eindhoven

DABOp Internet is een petitie gestart voor behoud van DAB-ontvangst (Digital Audio Broadcasting) van de publieke radiozenders in de omgeving van Eindhoven. De ontvangst aldaar is sinds dit weekeinde aanmerkelijk verslechterd.

Nieuwe situatie DAB-netwerk Publieke Omroep
Afgelopen weekeinde heeft de publieke omroep een aantal aanpassingen uitgevoerd in haar DAB-netwerk. Een aantal zenders zijn in vermogen verhoogd en er is een nieuwe DAB-zender aangestoken in Alkmaar. Luisteraars via een DAB-radio in Eindhoven komen bedrogen uit: de DAB-steunzender in Mierlo is door de NPO uit de lucht gehaald. Bij de website dabtuners.nl zijn inmiddels veel klachten binnengekomen van ontvangstproblemen met DAB in de regio Eindhoven. 

 

Budget-kweste
Volgens de website Dabtuners.nl is het uitschakelen van de DAB-zender in Mierlo  “uiteraard geen technische overweging geweest maar een budget-kwestie.”.  “De NPO heeft gekozen om in Alkmaar een DAB zender bij te plaatsen en zodoende de FM-ontvangstproblemen in dat deel van Nederland op te vangen. Een pleister op de wonde van de FM-luisteraars daar die nog in weinig gevallen bevredigend zal zijn, want er zullen er weinig zijn die daar al een DAB-ontvanger hebben. In die zin is de overweging van de NPO wel te begrijpen. Een zender er bij in Alkmaar, een zender er af in Mierlo…velen zullen daar gedupeerd zijn die al -soms vele jaren- een DAB ontvanger hebben”, aldus de website dabtuners.nl.

Petitie
Inmiddels is er een petitie gestart op Internet om de ontvangst van DAB van de publieke omroep in de regio Eindhoven in ere te herstellen. De petitie vind je hier.