Petitie voor behoud NPO Radio 6, SP stelt Kamervragen

nporadio6Er zijn diverse acties gestart voor het behoud van de publieke radiozender NPO Radio 6 Soul and Jazz. Via Facebook is de actiepagina ‘Radio 6 moet blijven‘ actief.  De pagina telt inmiddels al bijna 4500 ‘likes’. Daarnaast is er op de website Petitie24.nl een petitie gestart voor behoud van NPO Radio 6.

 

Inmiddels is er ook vanuit de politiek een kritisch geluid te horen over het verdwijnen van NPO Radio 6. Kamerlid Jasper van Dijk heeft Kamervragen gesteld aan Staatssecretaris Sander Dekker (media).

Vorige week maakte de NPO bekend voornemens te zijn om per 1 januari te stoppen met de radiozender NPO Radio 6 Soul and Jazz. Het voorgenomen besluit is onderdeel van de toekomststrategie waarbij mede onder invloed van de bezuinigingen en toegenomen concurrentie in het aanbod nog scherper gekeken moet worden wordt naar doelmatigheid van de aanbodkanalen. 

Het is de intentie om NPO Radio 6 verder te laten gaan als digitaal themakanaal met non-stop soul&jazz. Dit zal hoogstwaarschijnlijk gaan gebeuren onder de hoofdzender NPO Radio 2. Er wordt gekeken hoe NPO Radio 2 vernieuwd kan worden en soul& jazz en belangrijke events als de Zwarte Lijst (naast de Top 2000) en het North Sea Jazz festival een plek kan krijgen op de zender.