Petra Grijzen wordt nieuwe invalpresentator bij Nieuwsuur

Petra Grijzen wordt de nieuwe invalpresentator bij Nieuwsuur op NPO 2. Zij volgt Saïda Maggé op, die bij het NOS Journaal de plek gaat innemen van Dionne Stax.

Nieuws en Co

Petra Grijzen is nu presentator bij Nieuws en Co, het dagelijkse nieuwsprogramma van NOS en NTR op NPO Radio 1, op vrijdag als presentator en op andere dagen als verslaggever van De Bus, waarmee ze het land in gaat en ter plekke verslag doet. Ze zal haar radiowerk gaan combineren met het werk als invalpresentator bij Nieuwsuur.

“Nieuwe stap”

Petra ziet er erg naar uit: “Dit is een mooie nieuwe stap waarbij ik het radiowerk met televisie kan gaan combineren. Bij een redactie die qua onderzoeksjournalistiek tot de top behoort. Heel bijzonder dat ik me daar bij mag aansluiten.

“Gepokt en gemazeld”

Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje is blij met haar komst: “We weten bij de NTR natuurlijk door haar radiowerk al wat Petra kan. Ze is een ervaren journaliste en interviewer, met zowel radio- als tv ervaring, en gepokt en gemazeld in de actualiteit. Petra past perfect bij Nieuwsuur.

BNR Nieuwsradio

Petra Grijzen (1978) begon haar omroepcarrière in 2006 bij BNR Nieuwsradio, waar ze jarenlang, als ‘stem van de avondspits’, het actualiteitenprogramma Spitsuur presenteerde. Ook was ze onder meer presentator van het WNL-televisieprogramma Ochtendspits, van het RTL-televisieprogramma Editie NL, en presenteerde ze het RTL-lijsttrekkersdebat van 2012 vanuit Carré. Zij studeerde psychologie en werkte aan de Universiteit van Amsterdam.

De vaste anchors van Nieuwsuur zijn Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Naast Petra Grijzen is ook Eelco Bosch van Rosenthal invalpresentator. Meer informatie via de website van Nieuwsuur.