Pilot breedband Internet in buitengebied Zeeland succesvol

De pilot in het buitengebied van de gemeente Sluis in de provincie Zeeland, die half juli is gestart, waarbij met draadloze technologie breedband internet wordt aangeboden, is succesvol. Deze pilot is een samenwerking van de Provincie Zeeland, de gemeente Sluis, DELTA en Greenet.

Volgens onderzoek van de provincie Zeeland hebben zo’n 12.000 adressen in Zeeland bij gebrek aan kabels nog geen internet. In juli zijn op het dak van het strandhotel aan Boulevard De Wielingen in Cadzand-Bad en op de watertoren in Oostburg antennes geplaatst. Bewoners ontvangen via die antennes snel draadloos internet.

Uitbreiding

In de afgelopen maanden hebben enkele tientallen consumenten, agrariërs en recreatie ondernemers naar volle tevredenheid gebruik kunnen maken van deze draadloze breedbandverbinding. Voor Greenet is de pilot een groot succes en zal bij voldoende
belangstelling na 1 februari aanstaande het aanbod als commerciële dienst continueren. Greenet zal voor de verdere uitrol en exploitatie van haar netwerken in Oostburg en het overige deel van Zeeuws Vlaanderen, nauw samenwerken met DELTA.

DELTA

Bart Heinink van Greenet: ‘Het uitgebreide glasvezelnetwerk dat DELTA heeft in de provincie Zeeland in combinatie met kennis van de markt, maakt DELTA voor ons de meest aangewezen partner om samen mee op te trekken’. Greenet en DELTA onderzoeken de mogelijkheden om ook in andere buitengebieden van Zeeland breedband te leveren.

Aanbod

De reeds in de pilot aangesloten klanten van Greenet, maar ook de overige geïnteresseerden die zich hebben gemeld, worden in de komende periode benaderd met een aanbod. Greenet heeft ook een concreet aanbod voor de grote recreatiesector in de Provincie Zeeland.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.