Pinguinradio ook via KPN Interactieve TV

kpnDe radiozender Pinguinradio is sinds vandaag ook te ontvangen via het radiopakket van KPN Interactieve televisie. Voorheen was Pinguinradio alleen te ontvangen via Internet.

“Door het besluit van KPN om Pinguinradio op te nemen in haar pakket, kunnen ruim 1,5 miljoen KPN ITV abonnees afstemmen op het radiostation.”,aldus Pinguinradio. Pinguinradio is te ontvangen via kanaal 828 van het radiopakket van KPN Interactieve televisie.

Pinguinradio.com richt zich op liefhebbers van indie en alternatieve popmuziek en is in dat marktsegment het best beluisterde webradiostation van Europa Met uitzondering van een aantal doelgroepprogramma’s in het weekend zendt Pinguinradio.com non stop muziek uit. Pinguinradio.com is een particulier initiatief dat financieel gedragen wordt door sponsors en luisteraars. Op 4 april a.s. viert het station haar derde verjaardag met een crowdfund festival in Paradiso.

De radiozender is opgericht door een aantal oud-medewerkers van de voormalige commerciële radiozender Kink FM. Pinguin Radio startte met haar uitzendingen op 1 oktober 2011. Kink FM was op 30 september 2011 gestopt met haar uitzendingen. Pinguinradio is wereldwijd te ontvangen via Internet en biedt via Internet ook nog een aantal themazenders aan als Pinguinclassics, Aardschok en Pinguinontherocks.