Pinkpop Classic op L1

l1Het festivalsseizoen loopt langzaam ten einde voor L1. Maar komend weekend is er eerst nog Pinkpop Classic. De vierde editie van Pinkpop Classic is zowel te horen op L1 Radio als te zien op L1 TV.

Na een jaar pauze staat op zaterdag 25 augustus de vijfde editie van de Classicvariant van het Pinkpopfestival op de rol. Op het Pinkpopterrein , Megaland in Landgraaf, zullen 7 klassieke rockacts het podium bestijgen. Het originele idee van bands die ooit op Pinkpop stonden is losgelaten voor de headliner van Pinkpop Classic Toto. De band stond nog nooit eerder op Pinkpop. De Amerikaanse band met hits als Rosanna en Africa besluit haar Europese tour in Landgraaf.

Verslaggever Tim Op het Broek zag Toto vorige week al aan het werk in Keulen en interviewde daar frontman Steve Lukather. Dit gesprek zal a.s. woensdag te horen zijn op L1 Radio tussen 16:00 en 19:00 uur. Op woensdag, donderdag én vrijdag worden er kaarten weggegeven voor Pinkpop Classic via L1 radio. Naast Toto staan ook Massada, Saga, Fischer-Z, Garland Jeffreys, Bush en Big Country op het affiche.  Allemaal bands die in het verleden op het podium van Pinkpop stonden en nog steeds muzikaal actief zijn.

L1 Radio maakt op zaterdag 25 augustus L1ve-festivalradio tussen 14:00 en 19:00 uur. Live muziek, sfeerreportages en backstageinterviews vormen de ingrediënten van een heerlijke middag festivalradio.  Op L1 TV zie je op zondag 26 augustus om 18:05, 19:05 en dan verder ieder uur, een sfeerverslag vanaf Pinkpop Classic. Op de speciale festivalsitewww.L1.nl/festival verschijnt gedurende het weekend een fotoverslag. (Persbericht L1)