Plaatsing nieuwe brug IJburg live op RTV NH

afstandsbedieningDe plaatsing van de nieuwe Uyllanderbrug bij de Amsterdamse wijk IJburg is zaterdag 15 september live te volgen bij RTV Noord-Holland. In een extra uitzending van ‘NH Live’ is vanaf 14.00 uur te zien hoe de 150 meter lange stalen boogbrug over het Amsterdam Rijnkanaal geplaatst wordt. Deze operatie is een belangrijk stap voor de Oostelijke Ontsluiting IJburg.

RTV Noord-Holland staat met haar camera’s langs de kant en op het water om deze klus vanaf beide oevers vast te leggen. In ‘NH Live’ is vanaf 14:00 uur het gehele proces op de voet te volgen, met beelden van het invaren van de stalen brug en de plaatsing over het Amsterdam Rijnkanaal. Ook op rtvnh.nl aandacht voor dit spektakel, met achtergrondinformatie over het project en een portret van Wim Quist, de architect van de Uyllanderbrug.

De plaatsing van in totaal 3 miljoen kilo wegende constructie is een bijzondere ingreep, waarvoor het scheepvaartverkeer op het Amsterdam Rijnkanaal stilgelegd moet worden. Ook voor vele IJburgers is dit een bijzonder en belangrijk moment, omdat daarmee de beloofde Oostelijke Ontsluiting van het eiland een feit zal zijn. De nieuwe toegangspoort tot Amsterdam kan in 2014 in gebruik worden genomen.