Zendmast Lelystad (C) Mediamagazine

Plannen voor stembureau in zendmast Lelystad

In Lelystad willen de lokale partijen D66, GroenLinks en ChristenUnie een stembureau openen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in de Alticom zendmast in Lelystad. Op deze manier willen de partijen extra stemmers trekken voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dit bericht Omroep Flevoland op haar website.

Marker Wadden

Het idee voor het bijzondere stembureau is ontstaan na het succes van het stembureau op de Marker Wadden bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen. Daar kwamen bootladingen mensen op af en ook was er veel media-aandacht voor de stemlocatie. Volgens de drie partijen in Lelystad vraagt dit succes om een vervolg.

Mediatoren

De zendmast in Lelystad is gebouwd in 1975 en is 161 meter hoog. In 2014 is de toren in het licht gezet en daarmee nog meer dan voorheen een baken in het landschap van de regio Lelystad. De mast doet niet alleen functie als zendmast voor onder andere radio- en televisiesignalen maar wordt door de eigenaar Alticom ook ingezet als datacenter.

Alternatieven

Als de televisietoren niet beschikbaar is op de verkiezingsdag dan hebben D66, GroenLinks en de ChristenUnie nog wel een aantal andere unieke stemlocaties op het oog. Ze noemen de Bataviawerf, het oude Werkeiland en het bezoekerscentrum van de Oostvaardersplassen.

Het voorstel wordt deze week besproken in de gemeenteraad.