Politie-inzet nodig bij conflict lokalo Amstelveen

lokaleomroepRond het hoogoplopende conflict bij de lokalo RTV Amstelveen is maandagmiddag politie ingezet. Leden van het Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO) van de zender wilde hoofredacteur Peter Leemeijer uit het omroeppand aan Orion halen, maar Leemeijer weigerde ook onder politiedruk te vertrekken.

Dit bericht de website Dichtbij.nl en de regionale omroep RTV Noord-Holland

Redactie achter Leemeijer
De redactie van de lokale omroep schaart zich als een blok achter Leemeijer, wiens contract eind vorig jaar werd opgezegd. In een nieuwe, maar nog niet openbaar gemaakte visie van het relatief jonge bestuur zou geen plaats meer zijn voor Leemeijer. Maar volgens de hoofredacteur werd die opzegging later weer ingetrokken, iets dat door het bestuur wordt ontkend. De redacties van de zender zonden vanmorgen een persbericht uit, waarin het het vertrouwen in het bestuur werd opgezegd. De boodschap werd ook uitgezonden op de lokale tv. Vanmorgen verzamelden redactie-leden van de omroep zich al massaal aan Orion, om met een spandoek duidelijk te maken dat Leemeijer moet blijven.

Handgemeen
Maandagmiddag toog een afvaardiging van het PBO naar Orion met een aantal agenten, om Leemeijer alsnog de toegang tot het omroepgebouw te ontzeggen, naar verluidt in het kader van huisvredebreuk. Bij de ‘politie-inval’ zou volgens een ooggetuige een handgemeen hebben plaatsgehad tussen een cameraman die de situatie wilde filmen en een bestuurslid. Momenteel is Leemeijer nog altijd in gesprek met agenten in het omroepgebouw en wordt naarstig naar een oplossing gezocht.