Politie waarschuwt voor nep-verkopers Ziggo in regio Leiden

(update) De politie in de regio Leiden waarschuwt voor nep-verkopers van kabelaar Ziggo. De verkopers zouden langs deuren gaan in onder andere Leiden en Voorschoten om glasvezeldiensten aan te bieden.

Bel 112

“Dit blijkt niet te kloppen”, aldus de Politie Leiden Zuid. De verkopers zouden ook kleding van de kabelaar aan hebben. Inwoners die te maken krijgen met nep-verkopers aan de deur wordt geadviseerd meteen 112 te bellen.

UPDATE: De Politie in Leiden heeft een rectificatie geplaatst op haar Twitter-account en zegt dat kabelaar Ziggo toch abonnementen verkoopt aan de deur. “Als u het niet vertrouwt, dan kunt u de verkoper altijd vragen om zijn legitimatie van Ziggo“, aldus de politie

Limburg

Het zou overigens niet de eerste keer zijn dat de naam van de kabelmaatschappij wordt gebruikt voor malafide praktijken. Eerder dit jaar waarschuwde de politie in de regio Sittard-Geleen voor nep-monteurs van Ziggo. De “monteur” probeerde toegang te verkrijgen tot woningen door zich voor te doen als monteur van de kabelaar.

E-mails

Naast nep-monteurs en nep-verkopers blijft de kabelaar ook populair bij de verstuurders van zogenaamde phishing-mails. Middels de e-mails die uit naam van de kabelaar worden verstuurd proberen kwaadwillenden gegevens van klanten van Ziggo te achterhalen.

Op deze manier krijgen zij toegang tot persoonlijke gegevens van klanten. Ziggo heeft een speciale website beschikbaar gesteld met de meest voorkomende phishing-mails die uit naam van de kabelaar zijn verstuurd.

Sociale media: