Pop Media Prijs 2014 naar Atze de Vrieze

krantenDe eenentwintigste Pop Media Prijs is vandaag tijdens Eurosonic Noorderslag in de Groninger Oosterpoort uitgereikt aan Atze de Vrieze (VPRO’s 3voor12).

De Pop Media Prijs wordt uitgereikt door Hogeschool Inholland ter stimulering van de Nederlandse popjournalistiek. Aan de Pop Media Prijs is een bedrag verbonden van € 2.500,-, dat door de Hogeschool Inholland beschikbaar wordt gesteld. Door dit initiatief te sponsoren, verbindt de hogeschool haar studenten Muziek en Media & Entertainment Management met hun toekomstige werkveld.

Enkele citaten uit het juryrapport: “De Vrieze toonde zich opnieuw een enorm veelzijdig journalist die even liefdevol en met kennis van zaken schrijft.” “Zijn productie grenst aan het ongelooflijke en bestrijkt echt het hele veld van de popmuziek. Hoge en lage cultuur, rock en dance, indie en mainstream: De Vrieze vindt het allemaal even belangrijk. Hij wordt vooral gedreven door wat een journalist van andere mensen onderscheidt: de jacht naar nieuws.”

De Pop Media Prijs wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een pop-journalist waarbij in het bijzonder wordt gelet op bijzondere prestaties in het afgelopen jaar. De andere twee genomineerde waren fotograaf Andreas Terlaak en DJBroadcast.

Aandacht voor Eurosonic Noorderslag op NPO en bij Ziggo
Vandaag zendt NPO 3 een drie uur durend verslag van Noorderslag uit, inclusief een liveverslag van de uitreiking van de Popprijs. Op het themakanaal NPO 101 zijn vandaag doorlopend optredens te zien vanaf Eurosonic Noorderslag. Ook via het evenementenkanaal van Ziggo (kanaal 999) is Eurosonic Noorderslag te volgen.