Populaire Franse radiozender FIP komt met themakanalen

De publieke Franse radiozender FIP brengt sinds kort een aantal themakanalen op Internet met thema’s als rock, jazz, en groove muziek.

Populair in Nederland

De Franse radiozender FIP (in het verleden de afkorting voor France Inter Paris) zelf wordt in Nederland wijd verspreid. Zo is de radiozender via veel analoge kabelnetwerken te ontvangen en geeft kabelaar Ziggo de zender ook via haar digitale radiopakket door op kanaal 857. De zender kent veel luisteraars in Nederland en liefhebbers van de radiozender hebben zelfs een speciale website voor de radiozender in Nederland opgezet: fipned.nl.

France Inter Paris

De publieke radiozender is opgericht in 1971 onder de naam France Inter Paris (FIP) door Jean Garetto and Pierre Codou. Garetto en Codou waren presentatoren bij de Franse publieke radiozender France Inter. De nieuwe radiozender zond voornamelijk muziek uit aangevuld met nieuws en verkeersinformatie (Travaillez en Musique). De zender was in eerste instantie te ontvangen via de middengolffrequentie 514 meter (585 kHz) en was daarom bekend onder de naam FIP 514. De zender is inmiddels naast Parijs in nog een aantal steden te ontvangen via de FM, in een groot deel van Europa via de satelliet en wereldwijd via Internet. De uitzendingen via de middengolf zijn in 2011 gestaakt.

Themazenders

De radiozender kent volgens kenners een “verrassende muziekprogrammering”: een eclectische mix van POP, Songs/Chansons, Jazz, World, Filmmuziek, Klassiek en verwante genres. Om de programmering nog meer kracht bij te zetten heeft de radiozender een zestal themazenders gelanceerd op Internet. ‘autour du Rock’, ‘autour du Jazz’, ‘autour du Groove’, ‘autour du Monde’, Tout nouveau, tout FIP en FIP, il y a 45 ans.

De radiozenders met thema’s als rock, jazz, groove, wereldmuziek en nieuwe muziek zijn eenvoudig te beluisteren via de website en app van de radiozender. Ook via onze pagina met livestreams zijn de radiozenders te beluisteren.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.